De gemakken van een glutenvrije webshop  

 

Mensen die gluten hebben geschrapt in hun dagelijkse eetpatroon doen anders boodschappen dan mensen die dat niet hebben gedaan. Veel etenswaren bevatten gluten en passen dus niet in een glutenvrij dieet. Voorheen moesten mensen die geen gluten eten hun boodschappen halen in speciaalzaken of reformwinkels, waar de prijzen voor glutenvrije producten ook nog eens heel hoog waren. Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk en ook nog eens een stuk voordeliger aan glutenvrije producten komen. Je besteld bijvoorbeeld gemakkelijk je boodschappen bij een glutenvrije webshop.

 

Steeds minder gluten

We komen steeds meer te weten over het effect wat voedsel heeft op onze gezondheid. We weten natuurlijk dat het eten van groente en fruit gezond is en veel mensen eten ook nog steeds volgens de bekende Schijf van vijf. Maar sinds een aantal jaren zijn we erachter dat gluten behoorlijk wat schade kunnen toebrengen aan ons darmstelsel. Mensen die gevoelige darmen hebben kunnen heel heftig reageren op eten waar dit eiwit inzit. Mensen met een glutenintolerantie, zoals coeliakie, kunnen erg ziek worden na het eten van gluten. De gluten tasten het darmslijmvlies aan en kunnen op langere termijn zorgen voor ernstige, soms permanente, darmklachten. Daarom wordt er massaal geschrapt in onze eetpatronen. Er wordt minder brood gegeten en we schaffen steeds meer glutenvrije pasta’s, koeken en snoepgoed aan. Dit om te voorkomen dat er darmproblemen ontstaan.

Er wordt gezegd dat onze darmen moeite hebben met het verwerken van voedsel als er gluten inzitten. We worden na het eten moe, prikkelbaar en hebben meer moeite met concentreren. Sommige mensen krijgen last van obstipatie en anderen juist van diarree. Door steeds meer gluten weg te laten in het eetpatroon, ervaren veel mensen een wereld van verschil.

Schar

 

 

 

 

 

 

 

 

Glutenvrij winkelen

Deze ommekeer heeft ervoor gezorgd dat glutenvrije producten veel bereikbaarder zijn geworden. Moest je voorheen nog omfietsen om je boodschappen bij de natuurwinkel te halen of je speciale glutenvrije waar op een aparte markt moest aanschaffen, kun je tegenwoordig in iedere grote supermarkt hele schappen vinden met glutenvrije producten. Deze speciale producten kun je herkennen door het logo van een aar met een streep erdoor. Zelfs bekende merken brengen nu glutenvrije producten op de markt.

 

Glutenvrij online

Ook online schieten de glutenvrije webshops als paddenstoelen uit de grond.

Deze concurrentie zorgt ervoor dat de glutenvrije producten ook nog eens zeer betaalbaar zijn geworden. Zo wordt je glutenvrije taartje of avondmaaltijd een stuk goedkoper.

Online winkelen brengt een aantal voordelen met zich mee. Het aanbod van glutenvrije webshops is enorm. Je kunt kiezen uit een breed assortiment, zodat je al je ingrediënten voor je glutenvrije taart of brood gemakkelijk met slechts een paar muisklikken in huis kunt halen. Je kunt de verschillende assortimenten vergelijken op prijs, op aanbod, maar ook op samenstellingen. Aan veel commerciële glutenvrije producten zijn namelijk behoorlijk veel suikers toegevoegd, om snel meer smaak te geven. Als je je suikerinname wat wil beperken, kun je dus online snel voor gezondere alternatieven kiezen.

Veel glutenvrije webshops hebben zo’n enorm assortiment dat je wellicht heel nieuwe producten ontdekt waarvan je het bestaan niet eens afwist.

De producten kun je via internet bestellen en gemakkelijk bij je thuis laten bezorgen.